torsdag den 22. marts 2012

iPad/iPhone, e.tavler og Apple TV iKlasserummet

En smart måde at integrere både iPads/iPhones og e-tavler i undervisningen kunne være at koble en lille Apple TV-boks til den interaktive tavle. Derved vil man kunne få de forskellige enheder op på tavlen på skift. Altså se elevernes arbejde direkte fra deres enhed på e-tavlen. Det kan både være billeder, illustrationer, dokumenter, video, spil etc. Ja, egentlig alt hvad der findes på iPadden eller smartphonen. Dette gøres helt trådløst og uden de store krumspring.

Dermed slipper man for frem og tilbage med maskiner, kabler, stik osv. Der kan derimod lynhurtigt skiftes bruger og visning af bruges arbejde. Der kan også skrives sammen på den store skærm og eleverne kan få en oplevelse af, at deres arbejde kommer på det store lærred. At det er vigtigt og i kontekst til resten af klassens arbejde.

Eksempler
En elev har fx lavet en fin lille kortfilm i iMovie som han/hun vil vise de andre. Eller en anden elev har været i marken og optaget en video, som resten af eleverne skal arbejde med. Eller en gruppe af elever har leget med Garageband i musik og vil gerne ville deres nummer for klassen. Ja, mulighederne er mange. For ikke at tale om underviserens mulighed for at undervise og vejlede direkte fra sin egen iPad.

Jeg har talt med flere andre lærere som har prøvet dette lille fikse system. Og de er alle begejstret for denne løsning. Jeg kan virkelig også selv se mange spændende perspektiver i det. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar